Tenisul în viata copiilor noștri!

11 May
Copiii noștri sunt din ce în ce mai tentați să se cufunde în canapea cu ochii la ecranele televizoarelor, ale tabletelor sau ale telefoanelor inteligente și din ce in ce mai puțini dintre ei îndrăgesc activitățile în aer liber. E important ca noi, părinții, să îi învățăm să iubească sportul pentru a le asigura o dezvoltare armonioasă și o sănătate de fier.
Mai mult, în afara activităților care îi pun mintea la contribuție, copilul nostru trebuie să aibă și o activitate care să îi pun corpul în mișcare, o activitate care să-l scoată din lumea virtuală și să-l aducă în aer liber.
Mulți dintre părinți refuză să-și înscrie copilul la un centru pentru practicarea unui sport dând drept argumente faptul că micuțul nu e talentat sau că e prea firav și sănătatea nu-i permite sau  pur si simplu nu-și doresc o carieră de sportiv pentru el.
Dar de ce sa alegeți tenis ?
Tenisul este un sport extrem de distractiv, dinamic, sport ce cu siguranță îi va plăcea copilului tău dacă va avea ocazia să-l practice. Înainte totuși  îți expunem o serie de beneficii de care se va bucura de pe urma acestui sport.
Din punct de vedere fizic, tenisul ajută la dezvoltarea sistemului osos și muscular. Majoritatea grupelor musculare sunt angrenate atunci când micuțul joacă tenis în diversele exerciții pe care le implică – alergare, sărituri pentru mușchii picioare și mușchii mâinilor prin mânuirea rachetei. Totodată, acest sport îi va dezvolta coordonarea și viteza de reacție.
În afară de beneficiile fizice, tenisul îi va aduce prichindelului tău și o mulțime de beneficii mentale și emoționale, dezvoltându-i un caracter puternic. Tenisul îl va ajuta pe copilul tău să scape de timiditate și anxietate sau stres și va contribui la dezvoltarea stimei sale de sine. În acelasi timp, acest sport îl va face mai ambițios, îl va învăța ca după o înfrâgere trebuie să se ridice, să se scuture de praf, să se antreneze și să revină în forță pe teren. Micutul va gusta și amărăciunea înfrângerii, dar și gustul dulce al victoriei.
Practicând tenisul, el va învăța să ia decizii sub presiunea meciului, să dezvolte strategii pentru a câștiga. În același timp, va deveni disciplinat și va învăța ca pentru a obține rezultate bune e nevoie de muncă și efort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *